fredag 9. april 2010

Krokanis

Hva er egentlig krokan? Jeg kan ikke si at jeg alltid har lurt på det, for jeg har vel egentlig aldri tenkt over det. Men det er altså karamelliserte hakka mandler.

Omtrent hver gang jeg lager karamell brenner jeg sukkeret. Typisk fordi jeg blir utålmodig og setter opp varmen, eller fordi jeg skal gjøre andre ting samtidig. To ting på én gang er ikke min greie heller. Det skjedde også denne gangen, men det gjorde ingenting. Tvert i mot; krokanen smakte av brente mandler, og det ble bare digg.

Jeg lagde vaniljeis på denne måten. Krokanen blandet jeg inn i røra før den gikk i Clas Ohlson-dingsen min.

Krokan lages enkelt ved å smelte 1 ss smør og 1 dl sukker, og blande inn 1 dl hakka mandler. Varm det sakte til det bli karamell, men ikke bry deg om det brenner seg litt. Hell karamellen utover på et bakepapir, og la den kjølne og stivne. Knus til småbiter, f.eks. ved å bruke et par lag med brødposer og en trekjevle.

5 kommentarer:

 1. krokan är ju bara sååååå gott. skall prova mig på en krokanglass alltså :-)

  SvarSlett
 2. Dette mååå jeg prøve. Takk for tipset!

  SvarSlett
 3. Prøv i vei! Hos meg er det tomt, jeg må lage mer...

  SvarSlett
 4. Nydeleg! Eg har nett kjøpt ismaskin og berre prøvd meg på sorbet. Dette gir god inspirasjon videre! Lurer også på kva det er med juristar og mat!?

  SvarSlett
 5. Jeg har faktisk bare prøvd iskrem, men har planer for både sorbeter og mer iskrem med min (relativt) nye favorittdings. Så godt, så enkelt.

  Jurister og mat... Jurister må også ha mat:)

  SvarSlett