fredag 16. april 2010

Pære og banan i krydret kokosmelk

Det trenger ikke gjøres vanskeligere; kokosmelk, med diverse krydder, litt sukker, og frukt. Hvis du har Andreas Viestads Smak av krydder så har du alle disse krydderene i hus allerede. Hvis ikke, løp og kjøp. Boken altså... Resten vil da gå av seg selv.


En variant av retten er å lage "kremet karamell" av sukkeret og kokosmelken, og nærmest koke det inn til en kraftig sirup.

Oppskrift til fire
3 bananer
2 pærer
2 dl kokosmelk
5-6 belger kardemomme
2 stjerneanis
2-3 nellikspiker
1 ørliten klype chilipulver
2 ss uraffinert brunt sukker (helst demerara)


Sånn kan det gjøres
Varm kokosmelk og krydder. Kardemommebelgene kan du gjerne banke lett slik at de sprikker opp, men ikke knuses. Når det såvidt koker har du i banan og pære delt i halvstore biter. La det småkoke et par minutter, og ha i sukker. Når sukkeret har smeltet er det klart til servering. Litt frisk mynte eller koriander vil være godt å strø over.

1 kommentar: