onsdag 21. april 2010

Avokadosalat

For at en salat skal få status som middag, må det være noe mer der enn bare blader synes jeg. Det må være noe som metter litt, noe å tygge i. Det kan f.eks. være ferske bønner, kikerter, egg eller krutonger. Eller avokado og bacon.


Oppskrift til 2
2 modne avokadoer
sitron
variert grønn salat
1/2 rødløk
7-8 cherrytomater
100 g bacon

Dressing
1 ss dijonsennep
2 ss eplecidereddik
4 ss olivenolje
1 neve revet pecorino e.l.
salt
pepper

Sånn kan det gjøres
Del bacon i terninger og stek. Vask og tørk salat, og riv i passe stykker. Del cherrytomater i to, finhakk rødløk og ha i salaten. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Del avokado i to. Steinen fjernes lett ved å stikke en skarp kniv i den, og vri forsiktig til den løsner. Bruk en teskje til å dele avokadoene i passe stykker. Press straks over litt sitronsaft for å bevare grønnfargen.

Vend dressingen inn i salaten, men vent med avokadoen til slutt så det ikke ender som guacamole. Dryss over bacon og server.

5 kommentarer:

 1. Mmm..ser godt ut. Oppskriften er notert og vil bli utprøvt ganske så snart:-)) Takk!

  Hilsen Anne

  SvarSlett
 2. Åhh, dette ser skikkelig godt ut:)

  Skal absolutt prøves ut:)

  SvarSlett
 3. Produktiv type du.
  Blir salat til middag for undertegnede og hans fru, og avocado er en selvskreven ingrediens. Herregud så fantastisk godt det er.

  SvarSlett
 4. Avokado er utrolig godt uten å smake så veldig mye. Litt merkelig det der, men det gjør seg i alle fall i salat. Håper salaten funker for dere som prøver!

  SvarSlett