onsdag 14. april 2010

Råmarinert laks med rissalat

Dette er en fusjon av flere bloggtips; marinert laks etter inspirasjon fra Pepperkverna, og syltede grønnsaker à la LizM. For å gjøre det mer middagsaktig fylte jeg på med litt staple foods, jf Vaffelhjerte.

Jeg endret marinaden til en mer asiatisk vri; dyr olivenolje byttet jeg ut med enkel soyaolje, og koriander kom inn i stedet for dill. Jeg hadde i litt lime, soyasaus, thai fiskesaus og østerssaus. De syltede grønnsakene blandet jeg med avkjølt, kokt basmatiris. Og så kokte jeg inn marinaden med litt sukker og riseddik til en seig, smakfull sirup.


Resultatet... det beste jeg har spist på evigheter! Ettersom bare halve familien elsker sushi (les: meg) blir det lenge mellom de rå fiskeopplevelsene. Den bedre halvdelen av familien fikk samme rett i stekt form; stekt, krydret laks og wokede, syltede grønnsaker og ris.

Jeg stoler på salmalaks, og laksen var aldri innom fryseren. Jeg lever fortsatt!

5 kommentarer:

 1. Åhh, dette såg skikkeilig lekkert ut:)

  SvarSlett
 2. Oppdrettslaks? Usj! Kom deg ut fisk aure farr :)

  SvarSlett
 3. Vel Jarle, prøvde igjen på auren i går. Resultat; 1 sild. Auren beit den og, men ikke hardt nok. Nesten min første SØ på flue, men nesten betyr som kjent ikke en dritt!

  SvarSlett
 4. Er det blogfusion som blir det neste store?
  Salmalaks er guds gave til ganen og må jo spises rå, eventuelt la den "koke" litt i sitron.
  Så digg ut dette Werner, finfint foto også.

  SvarSlett
 5. Takk takk. Salma er et utrolig bra produkt og konsept, og jeg håper og tror at disse gutta på Bømlo driver oppdrett på en bedre måte enn gjennomsnittet.

  Når det er sagt er jeg enig med Jarle, Vill sjøørret eller laks er det absolutt beste. Men der er jo ikke spesielt tilgjengelig da, særlig nå som bestandene er truet og en haug med elver stenges for sportsfiske, ikke minst pga en skruppeløs oppdrettsnæring.

  SvarSlett