mandag 26. april 2010

Torskeburger

Et forsøk på sjøaure endte med noen småtorsk, men selv bifangst kan gi stor matglede. Fiskekaker/fiskekarbonader/fiskeburger av småtorsk. - Nydelig!


Oppskrift til 8-10 små fiskeburgere
5-6oo g filet av hvitfisk
1 dl fløte
1 ss potetmel
1 ts fennikelfrø
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskattnøtt
1 neve friske urter, f.eks. salvie
2 ts salt
pepper

Avokadopuré
1 moden avokado
1 ss sitron/lime
2 ss rømme eller joghurt
salt
pepper

Salat
romano/hjertesalat
grønn/rød lollo
agurk
tomat

Dressing
1 ss grov svensk sennep (eller annen lett søtlig sennep)
1 sjalottløk, finhakket
1 ss sitron
2 ss nøytral olje
salt
pepper

Burger brød
oppskrift på nyttige, gode allroundbrød finnes her.

Sånn kan det gjøres
Bruk en kjøkkenmaskin, og kvern fiskefileter sammen med krydder, urter og salt. Ha så i potetmel og deretter fløte til du får en passe seig fiskefarse. La den stå å hvile ca 30 min.

Avokadopuré lages enkelt ved å mose avokado og sitron med en gaffel. Bland inn joghurt/rømme, og smak til med salt og pepper.

Vask og strimle salat, og bland ingrediensene til dressingen. Begynn med det sure (sitron og sennep), ha i sjalottløk og rør gradvis inn olje. Smak til med salt og pepper.

Dypp en skje i vann, og lag burgerne akkurat så store som du vil ha dem. Stek dem i flere omganger noen minutter på hver side. Etterstek i ovnen i ca 10 min på 200 grader.

Dress opp salaten, mekk sammen burgere, og server!

1 kommentar: