onsdag 9. februar 2011

Rundbiff av hjort

De som har fulgt med her en stund har sikkert fått med seg at vi er glad i vilt. Veldig glad i vilt. Mamma var på besøk i helgen, og hun er også glad i vilt. Så da ble det hjort. Jeg var litt usikker, men etter en kjapp telefon til jegeren, fikk jeg bekreftet at rundbiffen som jeg hadde tatt ut av fryseren ville fungere utmerket delt i stykker og stekt som biffer. Joda, det ligger i navnet "rundbiff" at det kan brukes til biff, men bare prøv å steke rundbiffen av storfe som du kjøper på super'n som biff, og du vil forstå min skepsis.


Men skepsisen var ubegrunnet, rundbiff av hjort er mørt, saftig og deilig. Jeg delte et stykke rundbiff på 600 g i fire biffstykker. Biffene ble servert med stekt sopp, pastinakk, rosenkål, potetmos og rødvinssaus. Det er flere oppskrifter på bloggen om tilberedning og tilbehør, f.eks. denne. Én ting jeg derimot vil trekke frem er stekte skiver av pastinakk; Utrolig godt, og et nytt favorittilbehør her i huset. Jeg har registrert pastinakkchips på diverse menyer men avfeid det som unødvendig jåleri, men det er det altså ingen grunn til!


Vinvalget ble Prioundo, en fantastisk sjarmerende AOC Corbière som jeg tidligere har omtalt som en kanonvin. Jeg står ved det, og kan legge til at 07'en som har fått utvikle seg videre et lite år i kjelleren min siden sist var enda bedre denne gangen. Enda mykere, enda friskere, enda flere lag. Jeg skal definitivt kjøpe inn flere.

4 kommentarer:

 1. Dette så ubeskrivelig fristende ut! Fascinerende at rundbiff av vilt kan bli så mør....det var nok ingen vanlig ku nei. Takk også for vintips, den skla behørig prøves! Hege

  SvarSlett
 2. Hei
  Jeg er også en viltelsker.
  Har du forsøkt å lage mos på rosenkål(du lager det som om det skulle være av poteter med melk/fløte og litt smør).Det smaker veldig godt og spises også av den yngre garde,blir litt mildere i smaken.

  SvarSlett
 3. Merci Hege. Anonym; Det har jeg ikke prøvd, men det viser seg jo at det meste av grønnsaker kan blomstre som puré, så jeg skal absolutt gi det et forsøk!

  SvarSlett
 4. Tok sjangsen jeg og - bare pga dette innlegget ditt, og angrer så absolutt ikke :) Veldig mørt, saftig og smakfullt!
  I dag gjenstår det å finne et alternativ for resten av rundbiffstykket, tenkte det måtte bli en eller annen form for gryte (uten fløte), håper jeg finner litt inspirasjon ;)

  SvarSlett