Vaffeljernet vi bruker er det mamma skiftet ut til fordel for et nytt for en 20-25 år siden. Med andre ord, vi snakker vintage. Hva er vel da mer riktig enn å finne oppskriften i Haugesund husmorsskoles kokebok!?
I Haugesund husmorsskoles kokebok er det ingenting som heter anbefalinger og tips. Her heter det regler. "Regler for kakebaking" og "regler for gjærdeig". Det er jo tross alt en lærebok for kommende husmødre.
Oppskrifter i Haugesund husmorskoles kokebok er i følge bokens forord beregnet til 3-4 unge jenter, ettersom boken jo ble brukt i undervisningen ved husmorskolen. For vafler presiseres det derimot at oppskriften gjelder for 9-10 små jern. Det er to varianter, vi gikk for den finere.
Vafler, finere
4 dl hvetemel, 1/4 t.s. kardemomme, 2 s.s. sukker, 2 dl kulturmelk, 3 dl søt melk, 3 s.s. margarin, 2 egg, knapt 1/4 t.s. natron.
Vi brydde oss ikke så mye med fremgangsmåten, og margarin ble byttet ut med smør. Det skal liksom blandes sammen, og så skal røren stå å svelle en stund før du fyrer opp jernet. Hjertene spises fortløpende, rykende ferske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar