lørdag 26. februar 2011

VM-frokost - Gull!

Det er helg, det er VM, og i tråd med våre nye helgeritualer, nybakt no knead bread, rykende ferskt, rett fra ovnen. Dette er mitt fjerde eltefritt brød på to uker, og det funker hver gang. Hadde jeg derimot fulgt min egen oppskrift fra et par uker siden, ville det ikke fungert i det hele tatt. - Igjen, beklager feil i oppskrift, det er en viss forskjell på 800 g og 8 dl mel!


Grunnoppskrift og fremgangsmåte finner du her, korrigert for villedende feil. I tillegg til linfrø og solsikkekjerner brukte jeg denne gangen ca 5 dl grovt mel av rug og hvete, 2 dl fullkorns hvetemel, og 1 dl vanlig siktet hvetemel. Ganske så grovt med andre ord. Og så erstattet jeg honning med sirup. Grovbrød med sirup er en klassiker på Haugalandet der jeg kommer fra.

Fra en klissete smørje til ferdigstekt brød

For å toppe det hele fikk jeg i dag morges melding fra posten om at en ny leveranse kaffe fra Lippe var klar til avhenting. Kaffen, som ble bestilt på tirsdag, er brent på torsdag. Stort freshere enn det blir det ikke! Den ene bestilte typen er etiopisk peaberry. Ertestore bønner, en utrolig frisk og floral smak, akkurat så spesiell som den beskrives av importøren, morsom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar