torsdag 23. desember 2010

God kaffe gir en ekstra god jul!

Det er få ting som lukter bedre enn nykvernet kaffe, og tenk at alt du trenger er en decent kaffekvern! Vi har ingen fancy kaffemaskin, men en etterhvert ganske så vintage Ikea presskanne gjør jobben og vel så det.

Utvalget og tilgjengeligheten av kvalitetskaffe i butikkene er imponerende. Det er derimot viktig å sørge for at den dyrekjøpte kaffen (den er nødvendigvis dyrere en Herman sin) er nybrent. Bønnene vil tape fruktighet og smak ved lagring, og selv om jeg absolutt ikke er noen barista, bare en glad amatør, kan ingenting måle seg med nykvernet, nybrent kvalitetskaffe.

Gjennom en kamerat, som har en svoger som importerer kaffemaskiner og kaffe, har jeg oppdaget og blitt fullstendig hekta på kaffe som selges under merket Lippe. Fantastisk kvalitet og garantert nybrent. Lippe anbefales for elskere av god kaffe! Min favoritt blant de normalt prisede er deres Guatemala-kaffe, mens den vesentlig dyrere Panama Emporium er den mest spesielle kaffen jeg noen gang har smakt. Nesten som å drikke tropisk jus. De har også en serie espressobrent kaffe som også funker fint i presskanne. Smaksprofilen er naturligvis annerledes, men kvaliteten er den samme.


Jeg har testet netthandelen med levering på postkontor. Det tok fire virkedager og fungerte ellers utmerket. Og for de som måtte sense ugler i mosen... Jeg kjøper deres kaffe til fullpris, ingen smøring her i gården!

I motsetning til hektisk panikkangstfremkallende julehandel er jeg temmelig sikker på at en god kopp kaffe forlenger livet! Så kom dere ut av kjøpesenteret før det er for sent (det er snart for sent likevel), fyr opp en god kopp kaffe, og len dere tilbake. God Jul!

2 kommentarer:

  1. Har du en decent kaffekvern.....? God jul ;-)

    SvarSlett
  2. Noen ga oss enn decent kaffekvern til bryllupet ja:) Den funker som bare det!

    SvarSlett