fredag 5. mars 2010

Viltgryte av elgkjøttdeig

Jeg har egentlig et prinsipp når det kommer til vilt, om å tilføre minst mulig andre smaker, og la viltet dominere. Men i kveld gjorde jeg et unntak. Til tross for at jeg fulgte LizM og lagde syltede grønnsaker hadde jeg litt for mye i kjøleskapet, og jeg stikker snart til London i noen dager, så ting måtte brukes. Og det er snakk om kjøttdeig, smakfullt og godt men ikke edelt metall, så unntaket føles godt begrunnet. Og godt ble det!


Oppskrift til fire
3-500 g kjøttdeig (av elg)
2 sjalottløk
3 gulerøtter
2 stenger selleri
2 vårløk
3 ss fersk grønn pepper
et par kvister timian
10-12 mandel poteter
2 dl fløte
smør til steking
salt
pepper

Sånn kan det gjøres
Stek kjøttdeigen i smør i et par omganger og legg til side. Sett potetene på kok, grovhakk grønnsakene, og stek dem noen minutter. Pepperen knuses lett i en morter, evt med flatsiden av knivbladet. Ha i fløte og timian, og la småkoke 15-20 min. Ta potetene ut når de er nesten ferdig, del dem i to, og ha dem i gryta.

Server med en fruktdreven, fyldig og saftig rødvin. Vi hadde en billig argentinsk Mendoza malbec til retten (vinlotteri), og den funket overraskende greit. Jeg er skeptisk til billig søramerikansk vin, rett og slett fordi veldig mye er helt ubrukelig, men denne var ok. Jada, tydelig fatpreg, men den hadde nok kjøttfull frukt til at det ikke ble for plagsomt. - Mye bedre å betale 90 kr (eller 10 kr for et lodd) for denne, enn 400 for en amarone som smaker det samme. Men et par glass er nok.

1 kommentar:

  1. Dette så veldig godt ut, jeg har vokst opp med mye elgkjøtt så denne skal jeg prøve! Takk for hyggelig kommentar på Pavens Pasta!

    SvarSlett