onsdag 10. mars 2010

Restaurantbesøk i London

En langhelg i London bør rent matmessig inneholde følgende elementer; fish and chips og annen pubmat, kinesisk, indisk og gourmet. Vi klarte det nesten, men misset indisk som følge av en logistisk bommert som jeg tar på min kappe (vi havnet på villspor og måtte bare kaste oss inn et sted før alle byens kjøkken var stengt).

Clos Maggiore var det store kulinariske høydepunktet, Gaucho Smithfield den positive overraskelsen, og Golden Dragon bekreftet sin posisjon som kongen av dim sum.


Restauranten ligger i Covent Garden, og er over to plan. Hvis du skal hit, så prøv å få et bord nede. Her er lokalene utrolig stemningsfulle, og en er sikret full oppmerksomhet fra erfarne kelnere til enhver tid, mens oppe kan en fort føle seg noe forlatt. Vi var seks personer, og vi fikk et flott bord nede.

Vi gikk for en 6-retters smaksmeny, kort fortalt bestående av kamskjell, foie gras, torsk, andebryst, ost, og sjokoladefondant. 6-retter'en kom med tilhørende vinmeny til alle seks rettene, noe som sikret god stemning! Det var ingen problem å gjøre mindre bytter, både når det kom til maten og vinen.

Maten var fra god til fantastisk, med en liten knapp på kamskjell i trøffelsaus og karamellisert andebryst som det som virkelig trakk opp. Vinene holdt høyt nivå, men den eneste tørre rødvinen skuffet stort. - En 2006 Bordeaux klassifisert på tredje nivå. Klassifiseringen i seg selv betyr ikke stort, men den var ekstremt stram, med en alt for fremtredende smak av tre og vanilje, og langt fra drikkeklare aromaer. Den største positive overraskelsen var det en australsk roussanne som sto for, perfekt følge til foie gras'en.

Alt i alt en utrolig bra restaurantopplevelse. Og prisen; med et glass champagne til apéritif, og en kaffe til avslutning, ble det en drøy tusenlapp på hver, slett ikke verst. Anbefales!

Gaucho Smithfield


Dette er en kjede argentinske biffrestauranter som det finnes flere av i London. Jeg er i utgangspunktet skeptisk, sikkert som følge av dårlige opplevelser med kjipe biffkjeder her i Norge, som Big Horn, Steakers og Egon.

Men min skepsis ble snudd til begeistring, for maken til biff skal en lete lenge etter. Dersom vår opplevelse er representativ for Gaucho som kjede, er det ingenting å lure på. Eller jo det er det, for her kommer en advarsel; fy f..n for en musikk! De satser åpenbart på et hipt og kult ungt publikum (jeg er helt klart ikke der), for her spyr høytalerne ut monoton klubbmusikk i pulserende og hypnotiserende rytmer. For meg går dette til nøds i en fransk nattklubb med mengder whisky coca innabords, men det er bare plagsomt på restaurant. Heldigvis ble vi vant til støynivået, og etter ca ti minutter begynte vi å høre hverandre når vi snakket sammen.

Veldig god mat, overraskende god vin og god service. Dyrt og bråkete men anbefales likevel!


Golden Dragon ligger i Chinatown, og dette er andre gang jeg spiser lunsj der. Dette er virkelig plassen for dim sum (små retter), dampet eller frityrstekt. Alltid like travel, forvent å måtte vente på bord selv om restauranten over to plan nok huser et par hundre i slengen. Men maten, prisen, og stemningen er fantastisk. Det store flertallet av gjestene er av kinesisk opprinnelse, og jeg tolker det som et godt tegn. En opplevelse, og et must for dim sum elskere!

3 kommentarer:

  1. Estetisk og interessant matblogg! :-D

    SvarSlett
  2. Takk for det, nå skal jeg prøve å bedre estetikken med bedre bilder. - Nytt kamera er i hus.

    SvarSlett
  3. whisky coca ♥

    SvarSlett