torsdag 18. mars 2010

Pasta med pesto genovese

Varianter av denne retten lager vi ofte. En trofast hverdagsmiddag som har vært med oss i mange år. Hvor god den blir avhenger først og fremst av kvaliteten på pestoen. Pesto genovese, eller pesto fra Genoa, er det som vanligvis bare refereres til som pesto, altså pesto basert på basilikum, parmesan og pinjekjerner. Mange av de vanlige kjøpe-pestoene etterlater en industripreget ettersmak, som kommer av at dyre råvarer som pinjekjerner, parmesan og skikkelig olivenolje erstattes av mindre dyre råvarer og kunstige tilsettingsstoffer.


Denne pestoen fra Oliviers fikk jeg nylig i presang, og den smaker nesten som hjemmelaget. I sommerhalvåret (pøh, halvår?) er det egentlig bare lov å lage selv, men ellers i året har basilikum en lei tendens til å dø på vei hjem fra butikken, så det blir liksom ingenting igjen å lage pesto av.

Oppskrift til 2
4-5 cherrytomater
4-5 soltørkede tomater
1 sjalottløk
2-3 sopp
5-6 sukkererter
2-3 ss pesto
2 ss pinjekjerner
3-4 sneier spekeskinke
revet parmesan
pasta penne e.l.
salt
pepper


Sånn kan det gjøres
Kok pasta som anvist på pakken. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Grovhakk sopp, sjalottløk, soltørkede tomater og sukkererter, og stek noen minutter. Bland det stekte inn i den ferdigkokte pastaen sammen med cherrytomater delt i to. Bland inn pestoen, og server i skåler. Ha over revet parmesan, nykvernet pepper, ristede pinjekjerner, og spekeskinke. Enkel norsk spekeskinke kan gjerne strimles, mens serrano og andre kvalitetsskinker kødder man ikke med. Parmesan og pinjekjerner er egentlig smør på flesk her, men hva er galt med smør på flesk?

2 kommentarer:

  1. Fin blogg! jeg ser etter tips til retter å lage til klubb på torsdag ;-) dette så hvertfall fristende ut!! Susi

    SvarSlett
  2. Takk, prøv den i klubben og fortell etterpå hvordan det gikk!

    SvarSlett