lørdag 20. mars 2010

Entrecôte med blåmuggostsalat

Lurer du på hva du skal ha til middag i kveld? Kjøp god biff og god ost og lag dette. Det tar 10 min, og smaker himmelsk. Hvis du liker biff og blåmuggost da!


Oppskrift til to
2 stk entrecôte eller annen saftig biff

Salat
100 g blåmuggost (med futt i)
en håndfull valnøtter
hjertesalat e.l.
4-5 sukkererter
4-5 cherrytomater

Dressing
1 ss honning
1 ss eplecidereddik e.l.
2 ss god olivenolje

Sånn kan det gjøres
Lag dressingen. Vask og tørk salat, og riv i passe store biter. Skjær tomatene i to, grovhakk sukkerertene, og finn frem ost og valnøtter. Stichelton, en engelsk blåmuggost vi kjøpte på Borough Market, var en verdig kompanjong til de modne entrecôtene kjøpt hos Makwan.


Stek biffene slik du vil ha dem. Feite entrecôter trenger gjerne 3-4 min på hver side for rosa, men ikke rå, kjerne. Mens biffene hviler, blandes salat, ost i biter, valnøtter og dressing.

Vinvalget er vrient her; Fettet og strukturen i biffen skriker tanninrik rødvin, mens ost og dressing stritter i mot og ville passet bedre med en halvtørr hvitvin. Vi gikk for en Chianti Classico, men den ble for stram. Fyldigere toscanere som brunello og vino nobile ville vært bedre valg. En moden Bordeaux ville helt sikkert gjort susen (ryktene sier biff=Bordeaux), men kjelleren min er så godt som blottet for viner herfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar