tirsdag 23. mars 2010

Ukens husmor - Sesamtorsk

Torsk og sesamfrø, enkelt og greit.

Oppskrift er hentet fra Haugesund Husmorskoles kokebok. I følge bokens forord er alle oppskrifter, så lenge ikke annet oppgis, beregnet til 3-4 unge jenter, ettersom boken ble brukt i undervisningen ved husmorskolen.

På tilbehørsfronten ble det mindre Haugesund, mer Midtøsten, men sikkert like mye husmor.


1/2 kg torskefilet, 1 t.s. salt, 1/4 t.s. pepper, eggehvite, blanding av like deler sesamfrø og knust kavring (grillstrø). Marg. til steiking.

Skjær fileten i serveringsstykker, ha på salt og pepper. Dypp i eggehvite og griljerblandingen. Steik gyllenbrun og sprø. Salat eller stuing til.

Stuing... Meningen var å lage en enkel ertepuré/stuing av frosne erter, men de eneste frosne ertene jeg fant på vei hjem fra jobb var en gigapose av merket euroshop eller hva det nå heter. Så da gikk jeg i stedet for grønne erter på boks. Hva kan jeg si? De er ikke like grønne oppi boksen som utenpå. Men en god klatt økologisk rørosrømme og litt fersk dill reddet nødpuréen.

Ved siden av ble det en lun salat av ferske bønner, sjalottløk, hvitløk, paprika og persille; Brekkbønner, hestebønner/bondebønner, og okra. Det siste var et nytt bekjentskap for meg. Jeg har sett disse belgene i butikken, men aldri prøvd. Et raskt googlesøk ledet meg inn på frukt.no og matvareguiden.no. Disse opplysningskontorene for ditt og datt har ofte som formål å selge ditt og datt, men de fortjener også litt ros for god og tilgjengelig info om nye produkter. Okra smaker godt. Søtt og fruktig, godt sammen med andre belger, sikkert også i gryteretter.

3 kommentarer:

  1. Kudos til Haugesunds husmødre! Smart å blande sesamfrø i paneringen. Dette hørtes kjempegodt ut og skal definitivt prøves!

    SvarSlett
  2. De vet hva de driver med disse husmødrene, enkelt og billig triks for å få en nøtteaktig stekeskorpe. Restemat skal jeg forresten sjekke ut, nice konsept!

    SvarSlett
  3. åh dette hørtes nam ut, skal prøves ut:)

    SvarSlett