tirsdag 30. mars 2010

Rekesuppe

Da vi skulle forlate kjøleskapet for påsken gjaldt det å få brukt opp mest mulig rester. Gulerøtter, ingefær, sjalottløk, grillet paprika, sukkererter, sitron, persille, dill, og en fløteskvett, hva kan det bli? Fiskesuppe! Men la oss gjøre det enda enklere... Rekesuppe! Reker er best og billigst i de månedene som vi akkurat (heldigvis) har lagt bak oss, men fortsatt fås store, saftige, ferske vinterreker.


Oppskrift til to
300 g reker
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
1 sitrongress
1 sjalottløk
1 bitteliten klype safran
1/2 sitron
1 dl fløte
1 neve sukkererter
1 grillet paprika (gjerne fra glass)
2 gulerøtter
dill/persille (eller begge deler)

Sånn kan det gjøres
Flere ting kan sløyfes eller erstattes, men dette var det jeg hadde som jeg mente kunne fungere, og suppa ble bra.

Skrell gulerøtter, skjær i skiver. Forvell gulerøttene ved å koke de nesten møre i lettsaltet vann. Sukkerertene kan gjerne has i 1-2 min på slutten. Skyll under kaldt vann og sett til side.

Skrell reker, og ta vare på skallet. Grovhakk hvitløk, ingefær og sjalottløk. Fres dette i litt olje sammen med safran, sitrongress og grovhakka persille. Safran er ikke til kun for fargens skyld. Faktisk er safran noe av de mest dominerende krydderet som finnes, og bare noen ytterst små tråder er nok i en liten suppe som dette. Ha i rekeskall og sitron, og la det frese av seg noen minutter. Ha i 7-8 dl vann, og la det koke med lokket på snei ca 20 min. Sil kraften, tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt, og ha i forvellede grønnsaker og grillet paprika i strimler. Pynt med dill hvis du vil. Rekene skal ikke ha noe varmebehandling, og has rett i skålene.

Server med hjemmelagede rundstykker, godt smør, og en god hvitvin. Det kommer noen smaksnotater om noen dager fra helgens viner.

1 kommentar:

  1. Dette er jo dit jeg vil, at man tager hva man haver. Denne suppa hørtes jo svært snasen ut, rester for the win.

    SvarSlett