Deilig, enkel og sunn tirsdagsmiddag. Middag på Cru inspirerte til torsk med pastinakkpuré, og grønnsakene er direkte inspirert av LizM's bloggpost for noen uker siden. Til bursdager og andre anledninger har jeg fått en del forskjellige oljer og eddiker, og i kveld var det plass til flere.
Loin er fra ryggen til fisken, og mange holder denne delen av torsken som den beste. Jeg grabbet to stykker fordi de så fine ut, og kostet 15 kr stykket.
Oppskrift til to
2 stk torskeloins / filet
1 ts olivenolje med myntesmak
1 ts hvit kondiment med honning og ingefær
salt
Pastinakkpuré
1 pastinakk
1-2 melne poteter, f.eks mandelpotet
1 dråpe trøffelolje
1/2 dl (mat)fløte
salt
pepper
Sånn kan det gjøres
Skrell pastinakk og poteter, kutt i biter og kok møre. Bruk lite vann, for å unngå og helle for mye av den gode smaken i vasken. Kjør til puré med stavmikser, og bland inn en dråpe trøffelolje og fløte. Smak til med salt og pepper.
Bland mynteolje og hvit kondiment (evt litt honning og hvitvinseddik).
Ha fisken i kokende saltet vann (ca 1 dl salt pr liter vann). Skru varmen nesten helt ned, og la det trekke i 7-9 min.
Hell litt av mynteblandingen over fisken ved servering. Server med syltede grønnsaker.
tirsdag 16. mars 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Torskeloins hørtes ikkje værst ut!
SvarSlettTorskeloins er nydelig. De kjører en hyggelig Fiskebil som heter Fiskeruta som leverer de til meg i Drammen!
SvarSlettFisk på døren er slett ikke verst!
SvarSlett