fredag 30. april 2010

Lammecarré med ratatouille - Perfekt fredagsmat!

Ahhh lam! Joda, de er noen søte, små og uskyldige skapninger. Men det får bare være, de smaker rett og slett for godt; lår, koteletter, ribbe, filet, carré..... Nam!


Lammecarré seiler opp som min nye favoritt. Minimal forberedelse er påkrevd, bare få kjøttet i ovnen. Perfekt fredagsmat, når en har lyst på noe skikkelig godt til en skikkelig god vin, uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet.


Ratatouille er sunt og godt, og trenger etterhvert ingen nærmere introduksjon.


Oppskrift til fire
8-900 g lammecarré
1 neve salvie e.l.
salt
pepper
olje

Ratatouille
1 paprika
1 squash
1 aubergine
2 tomater
2-3 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
1 liten chili
salt
pepper

Sånn kan det gjøres
Sørg for at slakteren eller de i kjøttdisken sager carréen til for deg, sånn at du lett kan dele den i serveringsstykker når den er ferdig stekt. Gni stykket godt inn med salt, pepper og urter. Stikk et steketermometer inn fra siden, og sleng i ovnen på ca 120-150 grader avhengig av når du vil ha middag. Beregn 30-50 min.


Ratatouille kan lages på mange måter, men i bunn og grunn er det bare å steike provencalske grønnsaker i terninger eller skiver, og la det hele småkoke en time og to. Akkurat aubergine og squash kan derimot ha godt av litt ekstra oppmerksom. Stek gjerne aubergine- og squashskivene i omganger, og ha dem i mot slutten. Smak til med salt og pepper.

Server med en god rødvin, gjerne en regional vin fra Provence eller Languedoc. Vårt valg, Prioundo, var nydelig match!

3 kommentarer:

  1. Fin blogg du har:) det står ikke noe om hvor mye termometeret skal vise nær det er ferdig? Skal prøve dette i kveld:)

    SvarSlett
  2. Hei anonym, personlig liker jeg lam og annet rødt kjøtt rosastekt, og da heller litt lite enn litt mye stekt. Jeg tar kjøttet ut når tempen viser 53 grader. 60 grader er så godt som gjennomstekt, men kjøtt av god kvalitet vil fortsatt være mørt og godt!

    SvarSlett
  3. Vi liker det også rosa, så da blir det 53 grader. Tusen takk:) Ha en fortsatt god helg!

    SvarSlett