tirsdag 2. februar 2010

Libapizza

Når jeg ikke gidder å lage mat, lager jeg libapizza. Jeg tar en pakke libabrød, har noe oppå, og slenger de flate brødene i ovnen i drøye fem minutt. Det er trop facile. Libabrød kjøpes i arabiske butikker.

Forslag til oppskrift, 4 libapizzaer
1 pk libabrød (evt hvetetortilla)
1 pk spinat
1/2 paprika
1 pk cherrytomater
2 ss tomatpuré
1/2 dl god olivenolje
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
oliven
1 chili
1 mozzarella
4 skiver spekeskinke
salt
pepper


Sånn kan det gjøres

Libapizza er restenes venn, perfekt for å tømme kjøleskapet for halve chilier, sliten paprika, olivenrester fra helga, Inntørket spekeskinke osv. Når det er sagt passer spinat utrolig godt her, så noen dedikerte innkjøp kan vært lurt.

Hakk hvitløk, sjalottløk og chili, og fres i ei jerngryte eller en større kasserolle. Ha i spinaten. Før den havner i gryta er den volumøs og stolt, men etter 2 min vil spinaten synke sammen til en feig, ynkelig versjon av seg selv, ypperlig til å plassere på libabrød. Kutt paprika i strimler. Bland olje og tomatpuré sammen med litt salt og pepper, og smør et tynt lag på brødene. - Det går akkurat (eller akkurat ikke) to libapizzaer på ett stekebrett, noe overlapping må forventes. Fordel spinatblanding, cherrytomater, paprika, oliven, ost og spekeskinke (revet i biter) på brødene. Stek i ovnen på 250 grader til det ser godt ut. Én libapizza er passe til en småspist person.

2 kommentarer:

  1. til hege; jeg brukte faktisk confiterte tomater. inspirasjon fra innlegget ditt kombinert med supertilbud på butikken har ført til at jeg har gått litt berserk på den fronten de siste dagene!

    SvarSlett