tirsdag 23. februar 2010

Minestronesuppe

Minestrone er en klassisk, italiensk, grønnsakssuppe, helt uten fasit. Lages på det du har, og det du får tak i. Det er fint å lage mye når en først lager. Både fordi det er praktisk, og fordi det først og fremst er grønnsakene som definerer smaken på suppa. Jo mer grønnsaker, jo mer smak.

Det å finne gode hermetiske tomater til en anstendig pris er en sjeldenhet, og gir litt av den samme følelsen som å komme over en lysning i skogen stappfull av kantarell. Vel, jeg tror jeg har funnet en vinner; Divella - italienske hermetiske tomater. Særlig boksene med cherrytomater er utrolig gode, og et funn til prisen!


Oppskrift til 6
1/2 -1 l hønsekraft (buljong går)
2 bokser hermetiske tomater
3 stenger selleri
1 boks hvite bønner (f.eks. canelli)
1 fennikel
2 gulerøtter
1 paprika
1 rød chili
3 fedd hvitløk
5 sjalottløk
1 squash
200 g bacon
1 neve urter (f.eks. persille/basilikum/timian)
pasta penne, fusilli, e.l.
1 ss provencekrydder
salt
pepper
parmesan

Sånn kan det gjøres
Av grønnsakene så er det bare squashen som krever litt ekstra oppmerksomhet. I gryter og supper blir squash mye bedre dersom du tar deg bryet med å steke den samvittighetsfullt i et par omganger. For å få ut litt fuktighet av squashen, kan du legge den oppskjært på tørkepapir, gjerne under press, i 10-15 min. Bruk jerngryte eller skikkelig stekepanne, stek squashen i terninger i godt varmet olje, og krydre med provencekrydder, salt og pepper. Legg den til side.

Resten av grønnsakene skjæres i terninger og freses raskt i jerngryta eller i en kasserolle. Ha i tomater og kraft, og la det hele småkoke 30-60 min. Smak til med salt og pepper mot slutten. Stek bacon i biter, og kok pasta nesten aldente. Hell vannet av bønnene, og skyll. Ha pasta, bønner og squash i suppa, la det trekke noen minutter, og server med nyrevet parmesan og bacon på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar