tirsdag 9. februar 2010

Viltrester

Rester kan være like godt som måltidet restene stammer fra. Særlig for en som er over gjennomsnittlig svak for gryteretter, pytt-i-panner, stews, potpurris, gulasj, etc.

Oppskrift til to
200 g stekt viltkjøtt / rester av stek e.l.
2 sjalottløk
1 gulerot
100 g brokkoli
100 g blomkål
4-5 sopp
5-6 mandelpoteter
1/2 dl fløte
1 ss knuste korianderfrø
litt timian (helst fersk, evt tørket)
pepper
saltSånn kan det gjøres
Forvelling av grønnsaker er en fin ting, både når du skal ha folk (forvellingen kan gjøres i god tid på forhånd), og i forbindelse med gryter som dette, fiskesupper o.l.

Del poteter i to på langs, kutt gulerot og sopp i 2 cm skiver, grovhakk sjalottløk, og del brokkoli og blomkål i små buketter. Dette er grønnsaker som har ulik koketid, så her må en gjøre noen omtrentlige beregninger. Kok mandelpoteter i saltet vann i 7-8 min. Ha i gulerøtter, og kok videre 4-5 min. Ha deretter i blomkål og brokkoli, og la alt få ytterligere 2 min koketid. Ideelt sett skal grønnsakene være al dente.

Ha grønnsakene over i et dørslag, og skyll godt med iskaldt vann. Legg potetene for seg på et kjøkkenpapir, mens resten får stå å renne av seg.

Stek sopp og sjalottløk noen minutter, gjerne i ei jerngryte. Ha i poteter, og stek videre noen minutter til. Ha i grønnsakene, fløten og krydderne. Skjær kjøttet i terninger, vend kjøttet inn i sausen, smak til med salt og pepper, og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar