lørdag 20. februar 2010

Brunello di montalcino, Mastrojanni, 1999

Sånn skal det smake! En symfoni av lukt og smak, og et perfekt følge til lam. Duft av røde bær og plommer strømmet ut av flasken ved åpning. - Lukten fylte faktisk rommet bare ved å trekke opp korken.

Etter to timer i karaffel var smaken preget av røde bær, skog, lær og kjøtt. Litt karamell i ettersmaken, men ikke sjenerende mye. Konsentrert frukt, stor fylde, og lang ettersmak. Fin syre, som bidro til at vinen sto veldig godt til maten. Vinen fremsto som åpen og absolutt drikkeklar, men likevel med en konsentrasjon som tilsier at den kunne ha ligget lenger.

For noen år siden var vi i toscana. På den turen var vi en dag innom en liten by som heter Lucca. Midt i denne sjarmerende lille byen, på en av de mange piazza'ene, ligger en knøttliten vinbutikk. Selve butikken er kanskje ikke mer enn 10 kvadrat. men bak i butikken finnes en diskret trapp ned, og det er i kjelleren det skjer. Vinen beskrevet over kjøpte vi her.

Er du i toscana, og liker du vin, så må du innom Lucca og Enoteca Vanni.


Vinen er tilgjengelig på polet i (den litt mindre vellykkede) 2003-årgangen for ca 350 kr. Det er mye penger for én vin, men av og til så må en unne seg noe ekstra. F.eks. når en har noe å feire!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar