torsdag 21. januar 2010

Fiskekraft

Dette ble en veldig god base for en fiskesuppe. Jeg brukte det jeg hadde i kjøleskapet, og denne gangen funka det bra. Jeg brukte avskjær av en halv torsk, men all hvit fisk vil fikse biffen (?).

Fiskekraft
bein/hode/hale av hvit fisk (men ikke gjeller)
sjalottløk
litt hvitløk
persille
ingefær
sitronskiver
salt

Ha alt i en kasserolle, ha i nok vann så det dekker, og la alt småkoke en times tid. Sil kraften, og du er klar for å lage din egen fiskesuppe.

2 kommentarer:

  1. Har alltid blitt fortalt at fiskekraft ikke skal kokes mer enn 30min? Men tar deg på ordet og prøver litt lenger neste gang.

    Et tips til sommerkveldenes kraftkoking er Bergylte! Gir god smak og delikate, små fettperler i suppen ;)

    Hilsen Frøken Hetland

    SvarSlett
  2. joda, det er viktig å ikke koke bein etc for hardt og for lenge. - det er lite å hente på det rent smaksmessig, og krafta kan få en fæl konsistens (jeg antar pga stivelse i bein osv?). men en liten time med småputring er ingen fare, og akkurat passe tid til å gjøre klar resten av middagen.

    bergylte (stekte fileter) smakte jeg for første gang i jula. - hvit fisk av kanonkvalitet, helt klart undervurdert.

    SvarSlett