søndag 17. januar 2010

Barbequesild

Chipotlechili er utrolig godt, nesten farlig godt. Jeg kjøper den typen som kommer hele i lake. Disse er brutalt sterke, og må derfor brukes med en viss andakt.

Chipotlechili har en søtlig, sterk og røykepreget smak, noe som minner meg om barbequesausen som gjerne dras frem til grillen om sommeren. Ved å tilføre chipotle i klassisk tomatsild blir resultatet dermed naturligvis barbequesild.

Oppskrift, nok til et par glass
6-7 kryddersildfileter
1 dl tomatpuré
1 dl sukker
1/2 dl vann
1/2 dl eddik (7 %)
1 ss balsamicoeddik
1/2 dl av en ok olivenolje
1 ss soyasaus
1-2 ss hakket chipotle chili
1 rødløk

Sånn kan det gjøres
Forhør deg om silden trenger å legges i vann. Skjær sild i passe store biter, og løk i tynne ringer. Bland ingrediensene til sausen. Kok opp, la småkoke ca 10 min, og avkjøl. Ha sild, løk og lake lagvis i glass, og la stå i minst 24 timer. Tomatbasert sild holder seg en stund i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar