mandag 18. januar 2010

Blåskjell med chorizo og tomat

Jeg elsker blåskjell. Denne råvaren har en egen evne til å tilpasse seg all verdens ulike smaker, uten noen gang å havne for langt i bakgrunnen. Blåskjell er i tillegg svært tilgjengelig og billig, ingen ulempe det heller. Denne varianten fikk jeg først servert av en kamerat, og det er blitt en av mine absolutte blåskjellfavoritter.

Oppskrift til 2 (evt forrett til 4-6)
1 kg blåskjell
1-200 g chorizo
1 løk
2 bokser hermetiske tomater
bladpersille

Sånn kan det gjøres
Jeg synes det er så mye smak i chorizo'en og blåskjellene at jeg ikke legger sjela i tomatsausen, men det går selvfølgelig an å oppgradere den hvis en vil. Se gjennom blåskjellene og kast ødelagte skjell. Er det mye rusk på skjellene kan det være greit å rengjøre dem litt. Skjær chorizo i 1 cm tykke skiver, stek til de får en sprø skorpe og legg til side på kjøkkenpapir. Grovhakk løk, og fres i en stor kasserolle. Ha i tomat, og la det surre noen minutter. Skru opp temperaturen. Ha chorizo tilbake i gryta sammen med hakket persille og blåskjell. Legg på lokk og la det koke 4-5 min til blåskjellene har åpnet seg. Skjell som aldri helt våkner kastes.

Chorizo kompliserer vinvalget. En tørr men likevel fyldig riesling gjør etter min mening jobben, f.eks Calles riesling til ca 140 kr.

Server med baguette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar