søndag 6. februar 2011

St Lars - Grillings på Bislett

Andreas Viestad har åpnet grillkro på Bislett. Jeg er for gammel til å ha idoler, men Andreas Viestad er helt klart det nærmeste jeg kommer. Klart vi måtte dra!

Menyen - iphonebilde

Konseptet er grill i avslappet bistrostil. Lokalet er trivelig, servitørene likeså. Lunsjmenyen består av tradisjonelle "musts", som entrecôte og burger, og noen mer orginale og tildels dristige innslag, som grilla salat og tartar av hestekjøtt. Og hvordan var maten; Fersk, gjennomført, ekte, grillet.

Selv gikk jeg for grilla salat med and, mens Marianne gikk for burgeren, og mamma for entrecôten, begge deler servert med perfekt pommes frites. Alt smakte veldig bra, og ikke minst, alt smakte ekte grill! Forventningene var høye, og de ble innfridd.

Vinmenyen er raus, og prisene virker ok uten at jeg fordypet meg i det. Opplegget for vin på glass var derimot ganske uklart. I følge servitøren kunne i prinsippet det meste åpnes, uten at jeg helt kan skjønne at det kan stemme. Det er fint med godt utvalg, men personlig liker jeg at slike ting er tydeligere. Kall meg beskjeden, men et "åpent" opplegg krever en del av kunden, evt så krever det at servitøren leser kunden godt, og tar initiativet til å finne en vin som passer kundens smak og lommebok. Jeg tilhører f.eks. den mer nerdete typen som ofte vil være interessert å betale en 50-lapp ekstra for en kul vin fremfor en mer ordinær vin, men hvordan kan servitøren vite det? Uansett, ingen big deal, det viktige er at maten var god og at vinutvalget, når en vet hvordan det fungerer, er ambisiøst.


 Grilla salat - iphonebilde

Oppsummert er det to ting jeg særlig vil trekke frem. Det ene er grillet romanosalat, pinlig enkelt og smått genialt, virkelig noe å teste når grillsesongen starter for folk flest. Det andre er bildet som henger på guttedoen; Rimi-Hagen, ikledd dress, slips og sitt vanlige fårete glis, hengende i gullbelagt ramme på veggen like ved klosettet. - Jeg husker plakaten av dronning Sonja 50 år som hang på utedassen på landet hos bestemor og bestefar. For en aristokrat som Stein Erik Hagen, med et selvbilde som en pre-revolusjonær fransk solkonge, kunne ikke noe sted vært mer passende enn dassen på St Lars!

12 kommentarer:

  1. Mange som har vært her siden åpningen, må få tatt meg en tur selv. Vet du "rollen" til Viestad her? Er han eier? Driver? Menykreatør? Han lager vel neppe maten?

    SvarSlett
  2. Jeg vet ikke mer om eierforholdene enn det som sto i D2, men ut i fra det forstår jeg det sånn at han er medeier og har et visst ansvar for meny og konsept. Jeg tenker at det er hans hode som ruller om kritikerne ikke liker resultatet...

    SvarSlett
  3. Åh, jeg skulle gjerne tatt meg en tur dit. :) Er litt enig i det med idol. *fnis*

    SvarSlett
  4. bra anmeldelse. Selv var jeg der denne helgen og har en helt annen oppfattning enn deg. Ekstrem dårlig service etterfult av dårlig mat. Vi var så uheldige att Jenny Skavlan etc oppholdt ett kjempebord. Det så ikke ut som om servitørere kunne brydd seg mindre om andre gjester. Dette stedet har tapt seg enorm bare fra åpning til nå. De har gått i den klassiske fellen og håper de tar seg inn igjen da lokalet er meget bra. Rett og slett en dårlig opplevelse som kostet 2000 spenn for to pers.

    SvarSlett
  5. ST LARS - Ett sted hvor matanmeldere bør ta seg en tur på ny. Rett og slett gått fra hundre til null på kun en uke. De har nok for mye å gjøre og klarer ikke å levere deretter.

    SvarSlett
  6. Nei nei dette er virkelig ikke bra! At service og opplevelse av service varierer er ikke bra, men dessverre ikke noe nytt i Oslo (sikkert ikke bedre eller verre i andre byer forsåvidt), men at heller ikke maten har vært bra er urovekkende og oppsiktsvekkende, og må jeg bare si, ganske overraskende. Som nevnt, gjennomgående solid kvalitet på våre lunsjretter, og særlig den andesalaten til kr 119 er en av de bedre lunsjrettene jeg har fått servert, pris tatt i betraktning. - Et friskt pust sammenlignet med de etterhvert litt kjedelige løkkastedene hvor menyen (og lengden på køen for å få bord) virker å være rimelig konstant.

    Men det er klart, jeg må jo tilbake, hva er dette for noe?

    SvarSlett
  7. Jeg var der i går. Maten var veldig bra men servitørene virket det som var på en annen planet.


    http://www.innifristelse.no/2011/02/bes%C3%B8k-hos-st-lars/

    SvarSlett
  8. Jeg har vært der fire ganger, en gang med en (nokså kjent) venn, en annen gang med mor, en gang med kone og siste gang med ungene. Det har vært helt supert alle gangene - bra service selv om det er hektisk, så det ikke blir tid til de lange samtalene. Tror folk må skjønne at dette er en bistro, og da skal det gå fort i svingene.

    Må si at jeg aldri har fått så god og "nedpå" upretensiøs kjøttmat i Norge, og har vel heller aldri sett en tøffere vinliste. At vi måtte vente en stund på bord, er jo bare en konsekvens av at det har blitt populært.

    SvarSlett
  9. ok der e sier at grill er best jeg mener sylting av råvarer får frem det beste i produktene!!!!

    SvarSlett
  10. Syltet entrecôte.. Interessant!

    SvarSlett
  11. Tilbake på St Lars i går med min kjære: Grillet sjøkreps til forrett, og grillet lammebog til hovedrett, begge deler "til to". Sjøkrepsen var bra, om enn ikke stående-applaus-bra, mens lammebogen var fantastisk!

    God stemning, god og vennlig service, og denne gangen en utrolig ren, frisk burgunder i glasset til lammet til en meget hyggelig pris. Min beste Pinot-erfaring på lenge.

    En viss kjendisfaktor i lokalet. Var det f.eks. ikke Merete Bø (DN vinguiden) jeg så slenge innom ut på kvelden?

    Et stort minus: Vi kom kvart på sju, og fikk først bord halv ni. Da hadde vi slått ihjel en time med en øl på Store Stå, og en drøy halvtime i baren på St Lars. Selv om alt annet gjør at jeg vil tilbake, kan nettopp det at man ikke kan bestille bord bety at jeg velger et annet sted neste gang. Mine torsdagskvelder er ikke sååå lange.

    SvarSlett
  12. http://www.fnur.bu.edu.eg/
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/422-2013-12-10-10-18-01
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/421-2013-12-10-09-48-39
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/419-2013-12-09-07-21-12
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/420-2013-12-10-09-48-38
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/417-2013
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/418-2013-12-09-07-17-28
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/415-2013-12-03-08-09-23
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/416-2013-12-03-08-25-21
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/413-2013-11-21-07-50-21
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/414-2013-11-25-09-38-30
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/411-2013-11-20-08-11-53
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/412-2014
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/409-2013-2014
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/410-2013-11-13-17-25-28
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/407-2013-11-09-08-51-15
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/408-2013-11-13-11-55-53
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/405-2013-11-09-08-42-05
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/406-2013-11-09-08-46-10
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/403-2013-11-09-08-25-45
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/404-2013-11-09-08-28-15
    http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/400-2013-11-09-07-50-13

    SvarSlett