mandag 14. februar 2011

Blåmandag

Blåost og biff er kanskje ikke erketypisk mandagsmat, men av og til så trenger man en ekstra god ukestart. Denne retten sto på menyen forrige mandag, og den ble til som et resultat av helgerester. Pytt i panne, biffsnadder, blåost; Raskt, rimelig og snadder. Perfekt!


Oppskrift til to
200 g biff
100 g sopp
1 pastinakk
10 cherrytomater
3-4 småpoteter (f.eks. amandine)
1 hjertesalat

Blåmuggostsaus
100 g blåost
1 dl fløte
1-2 sjalottløk
1 ss olje
1 neve fersk timian

Sånn kan det gjøres
Skjær biff i tynne strimler, stek raskt på middels høy varme, og legg til side.

Sausen lages enkelt ved å frese finhakket sjalottløk i litt olje. Ha i fløte, blåost og finhakket fersk timian.

Skrell pastinakk, og del poteter og pastinakk i rause biter. Stek ca 10 min i en god stekepanne. Del sopp i rause biter, og stek sammen med potetene og pastinakken. Ha i biffstrimlene, cherrytomater og store biter hjertesalat like før servering, men sørg for at det er god fres i panna sånn at salaten for en touch stekesmak.

Hell over en god dæsj blåmuggostsaus og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar