fredag 15. januar 2010

Til middag i går; svin i pitabrød

Dette er en fin snart-helg-rett som samboeren min pleier å lage. Svin, salat, jogurtdressing og pitabrød, enkelt og greit.

Oppskrift til to
2-300g renskåret svinekjøtt
3-4 sopp
3-4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 pitabrød

Salat
hjertesalat eller annen grønn salat
4-5 cherrytomater
1 rød paprika

Saus / marinade
1/2 sitron
2 ss honning
2 ss dijonsennep
2 ss garam masala (eller annen spisskummenbasert krydderblanding)
en god dæsj olje
salt
pepper

Superrask jogurtdressing (krydder kan byttes/droppes/tilføres)
1/3 beger matjogurt
4 nellikspiker
1 fuglenebbchili eller annen tørket/fersk chili
1 svart kardemommebelg (bare frøene inni belgen)
1 ts korianderfrø
1/2 ts salt
mynte (fersk eller på glass)

Sånn kan det gjøres
Det er en fordel å begynne med dressingen som bare blir bedre av å stå litt. Knus krydder, ha i jogurten sammen med mynte, og smak til med salt. That's it. Jeg har alltid et glass Colman's Mint Sauce i kjøleskapet. Ingen fullgod erstatning for fersk, men like fullt en erstatning.

Strimle kjøtt, og skjær sopp i små skiver. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek det svinet på god varme noen minutter i smør eller olje, og ta det ut av panna. Stek resten noen minutter. Ha svinet tilbake i panna, hell over sausen / marinaden, og la det surre 2-3 min mens du ordner salaten.

Bygg opp pitabrødene etter eget ønske, og middagen er servert.

Torsdag... Skal en ha vin til, ville jeg gått for en fyldig hvitvin med litt restsødme for å møte krydrene, f.eks en kabinett fra Mosel, eller en gewurztraminer fra Alsace. Trimbach's gewurztraminer er en fantastisk vin til sterkt krydret mat, og den finnes på de fleste polutsalg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar