onsdag 17. november 2010

Lettsaltet torsk med vaniljesaus

Jeg skal ikke påstå at vanilje går til alt, men det fungerer faktisk til fisk. Jeg smakte det på Madagaskar, og jeg har ment å prøve det ganske så lenge, og glemt det ut, før jeg plutselig kom på det igjen her en dagen.


Dette er en enkel måte å lage en annerledes fiskerett på. Tradisjonelle norske råvarer med en saus inspirert av smaker fra det indiske hav.

Oppskrift til to
400 g lettsaltet torsk
2 gulerøtter
4 mandelpoteter
1 søtpotet (evt kålerabi e.l.)

Fiskesaus med vanilje, ingefær og safran
1 klatt smør
1 vaniljestang
1 terning fiskebuljong
1 ørliten klype safran
1 ss hvetemel
1 sjalottløk
1 ts finhakket ingefær
fersk koriander
3 dl vann
1 skvett fløte

Sånn kan det gjøres
Skrell grønnsaker og sett disse på kok.

Smelt smør i en kasserolle, og finhakk sjalottløk og ingefær. Skrap ut frøene fra vaniljestangen, og bland inn i smøret sammen med buljongterningen, safran, sjalottløk, ingefær og etterhvert hvetemel. Spe litt etter litt med vann. La det koke opp mellom hver gang du tilsetter mer væske, og stopp når du har en passe tjukk saus. Ha i en skvett fløte og finhakket koriander mot slutten.

Kok opp vann, skru ned varmen, ha i fisken og la det trekke ca 8-10 min. Middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar