fredag 19. november 2010

Kalkunrull med søtpotet- og gresskarpuré

Samme konsept som med den bøyde kyllingen jeg lagde for en stund siden, men kalkun var enklere å få flat, og dermed ble det rull. Med godt tilbehør ble dette en strålende helgemiddag forrige helg.


Jeg er inne i en søtpotetfase for tiden. Er søtpoteter i sesong et eller annet sted i verden!? De er så sinnsykt god de som er å få tak i nå. Søtpotet- og gresskarpuré passer perfekt til smakfull kalkun, smakfull fordi den rulles sammen med masse digg!

Oppskrift til 4

Kalkunrull
1 stk kalkunfilet à ca 700 g
10 oliven (f.eks. kalamata)
2 fedd hvitløk
100 g fetaost
50 g manchego e.l.
2 ss olivenolje
1 ss sitron
3-4 skiver spekeskinke
salt
pepper

Gresskar- og søtpotetpuré
1/2 gresskar
1-2 søtpoteter
1 god klatt smør
1 skvett fløte
salt
pepper

Sånn kan det gjøres
Rens gresskar, men ta vare på frøene som du kan skylle, tørke og riste i en tørr stekepanne med litt salt og pepper, og drysse over ved servering. Skrell søtpotet. Del gresskar og søtpotet i rause terninger, ha over vann så det nesten dekker, og kok i 15-20 min til de er møre. Hell av vannet. Bruk stavmikser eller blender og kjør gresskar og søtpotet til en smidig puré. Bland inn smør og en liten skvett fløte, og smak til med salt og pepper.

Ett stort stykke kalkun skal bli til flere tynne. Evt ett stort tynt stykke hvis du klarer det. Prinsippet er som følger; Gjør et horisontalt kutt i kalkunfileten, men ikke skjær helt gjennom. Fileten skal nemlig brettes ut som en åpen bok, og på den måten er tjukkelsen halvert. Gjør du det samme én gang til har du fått en lang, tynn kalkunfilet. Eller tre, slik det gikk for meg, når jeg skar litt for mye. Uansett går det helt fint.

Finhakk hvitløk og oliven renset fri for stein. Skjær fetaost i biter (jeg kjøper hele stykker) og rasp manchego. Bland hvitløk, oliven, ost, olivenolje, sitron og litt salt og pepper. Fordel blandingen på kalkunstykkene, og dekk med spekeskinke. Rull over, og bruk coctailpinner til å holde rullen(e) sammen. Stek noen minutter på hver side i en stekepanne, og etterstek ca 20 min i stekeovnen på 200 grader.

Server kalkunrull og mos med pannestekt sopp og båtpoteter.

3 kommentarer:

  1. Tja, det er jo høst, ikke uvanlig med sesong for div grønnsaker da. Jeg tenker thanksgiving, sweet potato pie osv

    SvarSlett
  2. Det hørtes digg ut!

    SvarSlett
  3. Takk for tilbakemeldinger folkens, kult at dere følger med!

    SvarSlett