mandag 22. november 2010

Fylt portobello

Disse gigasoppene kan brukes til mye rart. Som f.eks. å fylle dem med mye rart. Da passet det fint at jeg hadde mye rart i kjøleskapet og på kjøkkenbenken som sang på siste verset. Bl.a. noen urter som genererte mer blomsterfluer enn glede.


Denne oppskriften er i stor grad inspirert av å rydde for rester. Resultatet ble fylt portobello med bakt paprikapasta, en kul restemiddag!

Oppskrift til to

Fylt sopp

2 stk portobellosopp
1/4 squash
1 liten søtpotet
1 sjalottløk
3 skiver spekeskinke
1 tomat
4-5 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
50 g jarlsberg e.l.
1 ts (sopp)soya
1 ss honning
2 ss olje
salt
pepper

Paprikapasta
1 rød paprika
50 g manchego, parmesan e.l.
1 skvett sitron
en neve timian
1 ss olje
salt
pepper
pasta til to

Sånn kan det gjøres
Det er fullstendig ok å kjøpe bakt paprika på glass. Den har en litt syrligere smak (fra laken), men det sparer deg for litt jobb. Ellers gjør du sånn: Del paprikaen i fire, rens for frø, og stek bitene på høy varme høyt i ovnen, på bakepapir, med skinnet opp. Når skinnet er småsvidd og boblete er paprikaen ferdig. Et triks for å få av skinnet er å legge dem direkte fra ovnen i en brødpose i noen minutter.

Fjern stilkene fra soppene, men ta vare på dem. Rør sammen soya, honning, olje og litt salt, og pensle soppene med dette. Skrell søtpoteten. Del tomaten i to, fjern det bløte, behold kjøttet. Kutt soppstilkene, squash, søtpotet, tomatkjøttet og soltørkede tomater i små terninger. Skjær spekeskinken i strimler, og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres grønnsaker og spekeskinke i en stekepanne noen minutter. Smak til med salt og pepper. Legg soppene i en ildfast form med hatten ned. Fyll med grønnsaksblandingen, og ha over revet jarlsberg. Stek i ovnen på 200 grader i ca 30 min.

Kok pasta. Kjør den skollede paprikaen, timian, sitron og olje i en blender e.l. Bland inn revet manchego, og smak til med salt og pepper. Ha sausen over den ferdigkokte pastaen, og server til restefylte portobellosopp. God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar