Disse gigasoppene kan brukes til mye rart. Som f.eks. å fylle dem med mye rart. Da passet det fint at jeg hadde mye rart i kjøleskapet og på kjøkkenbenken som sang på siste verset. Bl.a. noen urter som genererte mer blomsterfluer enn glede.
Denne oppskriften er i stor grad inspirert av å rydde for rester. Resultatet ble fylt portobello med bakt paprikapasta, en kul restemiddag!
Oppskrift til to
Fylt sopp
2 stk portobellosopp
1/4 squash
1 liten søtpotet
1 sjalottløk
3 skiver spekeskinke
1 tomat
4-5 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
50 g jarlsberg e.l.
1 ts (sopp)soya
1 ss honning
2 ss olje
salt
pepper
Paprikapasta
1 rød paprika
50 g manchego, parmesan e.l.
1 skvett sitron
en neve timian
1 ss olje
salt
pepper
pasta til to
Sånn kan det gjøres
Det er fullstendig ok å kjøpe bakt paprika på glass. Den har en litt syrligere smak (fra laken), men det sparer deg for litt jobb. Ellers gjør du sånn: Del paprikaen i fire, rens for frø, og stek bitene på høy varme høyt i ovnen, på bakepapir, med skinnet opp. Når skinnet er småsvidd og boblete er paprikaen ferdig. Et triks for å få av skinnet er å legge dem direkte fra ovnen i en brødpose i noen minutter.
Fjern stilkene fra soppene, men ta vare på dem. Rør sammen soya, honning, olje og litt salt, og pensle soppene med dette. Skrell søtpoteten. Del tomaten i to, fjern det bløte, behold kjøttet. Kutt soppstilkene, squash, søtpotet, tomatkjøttet og soltørkede tomater i små terninger. Skjær spekeskinken i strimler, og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres grønnsaker og spekeskinke i en stekepanne noen minutter. Smak til med salt og pepper. Legg soppene i en ildfast form med hatten ned. Fyll med grønnsaksblandingen, og ha over revet jarlsberg. Stek i ovnen på 200 grader i ca 30 min.
Kok pasta. Kjør den skollede paprikaen, timian, sitron og olje i en blender e.l. Bland inn revet manchego, og smak til med salt og pepper. Ha sausen over den ferdigkokte pastaen, og server til restefylte portobellosopp. God middag!
mandag 22. november 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar