lørdag 30. oktober 2010

Lørdagstipset: Krabbe og riesling

Jeg var der igjen i går, krabbesuget tok tak og det var bare én løsning, nemlig å løpe og kjøpe. Krabben er på sitt desidert beste nå, med stappfulle klør og rognfulle hus. Go for it! Kjøp mer enn du trenger, og spis deg ubehagelig mett.


En skikkelig god vin løfter måltidet enda litt høyere. Jeg gikk for en personlig favoritt, en riesling fra Moseldalen fra Markus Molitor.


Markus Molitor riesling trocken alte reben 2008 (kr 175,90)
Strågul og klar. Lukter høstmodne epler. Litt mandler, honning og overmodne epler på smak, men likevel med en frisk og klar mineralitet og sitronren syre. Et litt typisk problem i mosel er balansen mellom fylde, moden frukt og syre, men dette er virkelig en veldig godt balansert moselvin. Lang, fin og frisk ettersmak. Anbefales!

1 kommentar:

  1. Dette tipset reddet middagen min i går. Ikke bare er krabbe supergodt, men også perfekt for en dag hvor lysten til å stå på kjøkkenet og koke og styre var på bånn. Det var snaddermat med et minimum av kjøkkeninnsats.

    SvarSlett