Denne risottoen er ikke så ulik en risotto jeg lagde for en stund siden. Forskjellen er at denne ble mye bedre. Rett og slett veldig god. God kraft, godt smør og heldig timing antas å være årsaken. Og bacon da! Hva blir vel ikke bedre med skikkelig røykt bacon!?
Oppskrift til to
100 g risottoris
5 dl kraft (jeg brukte lammekraft)
1 dl hvitvin
2 gulerøtter
1-2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
200 g sopp (jeg brukte traktkantarell på olje)
150 g bacon
1/2 brokkoli
1 neve revet parmesan
1 god klatt smør
1 ts (sopp)soyasaus
Sånn kan det gjøres
Varm kraft og hvitvin i en kasserolle. Skjær gulerøtter i små terninger, og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres dette noen minutter i olje og ha i risen. Spe med varm kraft til det akkurat dekker. La kraften koke inn, og gjenta prosedyren til risottoen er ferdig, ca 18-20 min.
Mens risottoen koker steker du bacon skåret i små terninger. Ha i soppen mot slutten og la brokkolien, delt i små buketter, steke sammen med sopp og bacon de siste minuttene.
Ta risotten av varmen når den er ferdig kokt, og ha i smør, parmesan og en dæsj soppsoya. Smak til med salt og pepper, og server!
torsdag 21. oktober 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dævven så fine bildene dine er nå!!! Dette ser nydelig ut! :o)
SvarSlettKult at bildene funker, takk for skryt!
SvarSlett