
Jeg foretrekker vanligvis tynn bunn, men med mindre du har en vedfyrt steinovn på kjøkkenet eller en annen sinnsykt kul ovn, anbefaler jeg en litt tjukkere bunn til denne pizzaen. - En bunn som kan ta i mot store mengder smeltet blåost uten å klappe sammen. Det kler også den norske vinteren bedre gjør det ikke?
Oppskrift, én stor pizza eller to små
100 g gorgonzola e.l.
50 g jarlsberg e.l.
150 g biff
2 ss fersk grønn pepper
1 paprika
Enkel tomatsaus
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 løk
2 fedd hvitløk
olje
salt
pepper
(sukker)
Bunn - ca mål
7 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss salt
2,5 dl lunka vann
1/2 ss olje
Sånn kan det gjøres
Bland sammen ingrediensene til deigen, og kna. Deigen blir bedre til mer du gidder å kna. La den heve 1-2 timer, tildekket, på et lunt sted.
Finhakk løk og hvitløk, og surr i rikelig med olivenolje. Ha i tomatpuréen, og spe med hakkede tomater. La det småkoke mens deigen koker, og smak til med salt og pepper og evt litt sukker mot slutten.
Knus fersk grønn pepper i en morter e.l. Har du ikke grønn pepper så bruker du bare nykvernet svart pepper. Skjær biff i tynne skiver, og gni inn med pepper og en dæsj olje.
Skjevl ut pizzaen, fordel tomatsaus utover, fyll på med jarlsberg og blåost, paprika i strimler og til slutt biff. Stek til den er ferdig, ca 25 min for tjukk bunn, 10-15 for tynn bunn (5 min i vedfyrt steinovn).
Da var det helg folkens!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar