fredag 29. oktober 2010

Pizza gorgonzola

Ahhh! Noe så utrolig godt! Gorgonzola og pepperbiff, tasty, smelly og dryppende saftig pizza. Hvis du som meg liker ost som det lukter svidd av, prøv å få tak i en skikkelig gorgonzola piccante D.O.C, evt en roquefort eller annen blåost med hanekam, skinnjakke og tatoveringer. Det kan virke litt ekstravagant å bruke dyr kvalitetsost til pizza, men du trenger mindre av den, og det vil likevel smake mer og bedre.


Jeg foretrekker vanligvis tynn bunn, men med mindre du har en vedfyrt steinovn på kjøkkenet eller en annen sinnsykt kul ovn, anbefaler jeg en litt tjukkere bunn til denne pizzaen. - En bunn som kan ta i mot store mengder smeltet blåost uten å klappe sammen. Det kler også den norske vinteren bedre gjør det ikke?

Oppskrift, én stor pizza eller to små
100 g gorgonzola e.l.
50 g jarlsberg e.l.
150 g biff
2 ss fersk grønn pepper
1 paprika

Enkel tomatsaus
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 løk
2 fedd hvitløk
olje
salt
pepper
(sukker)

Bunn - ca mål
7 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss salt
2,5 dl lunka vann
1/2 ss olje

Sånn kan det gjøres
Bland sammen ingrediensene til deigen, og kna. Deigen blir bedre til mer du gidder å kna. La den heve 1-2 timer, tildekket, på et lunt sted.

Finhakk løk og hvitløk, og surr i rikelig med olivenolje. Ha i tomatpuréen, og spe med hakkede tomater. La det småkoke mens deigen koker, og smak til med salt og pepper og evt litt sukker mot slutten.

Knus fersk grønn pepper i en morter e.l. Har du ikke grønn pepper så bruker du bare nykvernet svart pepper. Skjær biff i tynne skiver, og gni inn med pepper og en dæsj olje.

Skjevl ut pizzaen, fordel tomatsaus utover, fyll på med jarlsberg og blåost, paprika i strimler og til slutt biff. Stek til den er ferdig, ca 25 min for tjukk bunn, 10-15 for tynn bunn (5 min i vedfyrt steinovn).

Da var det helg folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar