onsdag 27. oktober 2010

Overrasket med fylte horn...

Jeg kom hjem fra jobb, etter å ha svingt innom gym'en, og der sto Marianne og bakte! Vi har et ganske så moderne kjønnsrollemønster til vanlig, men i noen få sekunder følte jeg meg som Don Draper...

Fylte horn. Oppskriften stammer fra God Morgen Norge, og den er gjengitt nedenfor (Wenche har sikkert ingenting i mot det:)


Stalltipset er å bytte ut søtt eplefyll med salt skinke og ost på et par av hornene. Fabolous! Kanskje du har spist varm croissant med ost og skinke til lunsj i Frankrike!? Dette blir noe av det samme.

Nybakt middag/kvelds, og i tillegg lunsj dagen etter. Ikke verst!

Wenches eplehorn
Deig 50 g gjær
4 dl melk
100 g Kesam

75 g smør

1 ½ dl sukker

1/2 ts salt

2 egg

ca 1,2 kg hvetemel


Eplefyll

2 dl lettkokte epler i biter
1 ts kardemomme
smak til med sukker og kanel

Løs gjæren opp i lunken melk. Tilsett kesam, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Del i 4- 6 emner. Kjevle hvert emne ut til runde leiver. Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den bredeste enden. Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Legg hornene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 45 min. Pensle med egg og stek i 10 –15 min i varm stekeovn 225 C på midterste rille. Avkjøl på rist.

3 kommentarer:

 1. Går det an å fryse disse? Eller blir de ikke noe gode, da? Hørtes fristende ut - og kjekt å sende med på tur i barnehagen!

  Snorkfrøkna

  SvarSlett
 2. Hei Snorkfrøkna! Det går helt strålende å fryse disse hornene, både de med eple og de med ost og skinke. Om du er i nærheten av en stekeovn vil 2 min i ovnen etter tining gjøre at de smaker akkurat som nystekte, men uansett funker det fint, perfekt turmat for barnehagebarn!

  SvarSlett
 3. Tusen takk! :-)

  Snorkfrøkna

  SvarSlett