mandag 3. januar 2011

Nøttepanert kveite

Det er et nytt år, og etter all fråtsingen i kjøtt er det nærmest forfriskende med litt fisk. Kveite, ikledd hasselnøtter, perfekt!

Nøttepanert kveite med ertepuré, confiterte tomater, soppsaus på rekekraft og poteter

Oppskrift til to
2 skiver kveite
50 g hasselnøtter
1 ss spisskummen
1 ss fennikelfrø
salt
pepper
1 egg

Sånn kan det gjøres
Strø et lag med salt over fiskestykkene, og la fisken stå en halvtimes tid.

Kveiteskiver, lettere saltet

Dette trekker ut litt fuktighet og gjør fisken fastere. Tørk godt av dem. Kvern nøtter, og ha det hele utover på et fat sammen med spisskummen og fennikelfrø.

Nøtter og krydder

Visp sammen egget, pensle fiskestykkene, og vend dem i nøtteblandingen. Fisken kan stekes i stekepanne, i stekeovnen eller en kombinasjon av de to. 10 minutter på 200 grader, etterfulgt av 2 minutter med grillfunksjon fungerte fint for mine stykker som var relativt tjukke.

Kveiteskiver vendt i nøtter

Server gjerne med erte- og blomkålpuré, confiterte tomater, saus basert på rekekraft og poteter. Eller noe annet godt!

2 kommentarer:

  1. Great minds think alike?
    Kun et par dager siden jeg diska opp med mandelpanert piggvar :-)
    Var litt i det late hjørnet så hadde kun potetmos/krem til, men digg var det.

    SvarSlett
  2. Piggvar er fantastisk, og jeg kom til å tenke på min første middag på Cru. - Panert piggvar, min beste fiskeopplevelse ever, sprø utenpå, saftig men fast inni, helt perfekt!

    SvarSlett