tirsdag 26. oktober 2010

Fiken- og eplesyltetøy

Dette er et syltetøy som er godt alene, men som virkelig kommer til sin rett sammen med en god blåost. - Blåost av typen som river i nesen når du tar den ut av kjøleskapet!


Fiken er i sesong, norske epler er i sesong. Fiken trenger friskhet og fruktighet noe norske epler har mer av enn noen andre epler. Vi snakker med andre ord om et perfekt ekteskap.

Fiken- og eplesyltetøy
10 ferske fiken
4 epler
4 cm kanelstang
2 stjerneanis
2 dl sukker
1 liter vann

Sånn kan det gjøres
Skrell og rens epler, og kutt i små biter. Kok eplene i 1 liter vann sammen med kanel og stjerneanis i ca 15 min. Fjern stilkfestene, og del fikenene i grove eller fine biter, skallet beholdes på. La fiken og epler småkoke ca 20 min. Rør inn sukker, og smak til du blir fornøyd.

Hell varmt syltetøy på varme glass. Skru på lokk, og sett glassene opp ned.

Fikensyltetøy, blåost, rosinbrød og et glass portvin... Jeg sier ikke mer!

2 kommentarer:

  1. Høres lekkert og nydelig ut. Kjempegodt med syltetøy til ost. Fin gaveide også :-)

    SvarSlett
  2. "Fikensyltetøy, blåost, rosinbrød og et glass portvin... Jeg sier ikke mer!"

    Haha, nei det behøver du ikke heller..

    Mye som ser fristande ut her forresten :)

    SvarSlett