torsdag 12. august 2010

Årets første sopptur

Da er den her, sensommeren. Det blir fargerikt, det blir mørkere, det blir våtere. Det blir høst, men heldigvis ikke helt enda!

Skogen buldrer av veldig modne blåbær, nesten modne tyttebær, og matsopp som spretter opp her og der. Siste rest av ferien tilbringes "hjemme" i Haugesund; støvler, bær, sopp og flott er vel betegnende for turer i skogen her. Nær huset til mamma har jeg funnet et skogholt hvor soppenes høvding holder til, nemlig steinsoppen. Dvs, antall guillotinerte soppeskrotter tyder vel på at det ikke bare er jeg som lusker i buskene der, men et par timers turer har gitt et par håndfuller med steinsopp, mer enn jeg fant i hele fjor, så jeg er fornøyd!


Men sopp er ikke til å ta lett på. Jeg så langt flere dødlig giftige giftslørsopper enn steinsopper. Så før en sopptur for mindre erfarne soppjegere; Skaff dere kunnskap, konsentrer dere om et fåtall sorter og plukk kun det dere er helt sikre på. Soppkontroll der det er tilgjengelig er en god ting hvis en ikke er heeeeeelt sikker!

2 kommentarer: