torsdag 16. september 2010

Salma, traktkantarell og sitronpasta

Historien gjentar seg, det går fortsatt i sopp og tyttebær. Men hval og vilt er byttet ut med oppdrettslaks, det er da noe. - Salma, så bra som oppdrett blir, og det vi må ta til takke med vi som ikke får den slags fisk til å bite (lenger)!"Sopp er tungt fordøyelig mat. Spis derfor ikke store mengder av gangen." Et klokt ernæringsråd som bl.a. er å lese på frukt.no. - Jeg trøster meg med at sesongen bare varer et par måneder av totalt tolv, og at "av gangen" kan strekkes til et par måneder!

Oppskrift til to
200 g Salma (jeg foretrekker back loin)
2 ss sesamfrø
2 ss fersk ingefær
200 g traktkantarell (eller annen sopp)
salt
pepper

Syrlig tagliatelle
tagliatelle til to (du må måle selv, jeg lager alltid for mye)
1 ts revet sitronskall
saften av 1/2 sitron
1 neve tyttebær (evt granateplefrø e.l.)
3 ss revet parmesan
1 skvett fløte
1 ss (sopp)soyasaus
salt
pepper

Sånn kan det gjøres
Sausen til pastaen lages enkelt ved å blande ingrediensene, og blandingen helles over pastaen når den er ferdig.

Stek soppen i godt smør, og krydre lett med salt og pepper.

Del laksen i to porsjonsstykker. Finhakk ingefær og vend laksestykkene i ingefær, sesamfrø, salt og pepper. Stek noen minutter på hver side. Voilà!

2 kommentarer:

  1. Fant bloggen din etter søk på oppskrifter for traktkantarell. Dette så jo godt ut - skal prøves :-) Hvordan smakte det? Er litt skeptisk til ingefær til laksen, men skal forsøke en liten dæsj, ikkeno duger uprøvd!

    SvarSlett
  2. Kult at du ramla innom bloggen. Traktkantarell funker godt til fisk, og sitron og parmesan er kanon som basis for pastasaus. Laks og ingefær er gode venner (kjent f.eks. fra sushi-verden)! Et friskt og godt fiskemåltid!

    SvarSlett