torsdag 7. april 2011

Kyllingkjøttkaker

Tredje dag med matfrydmeny. Veldig bra fisk på mandag, grei grateng i går, hvordan er ståa dag tre?





Kyllingkjøttkaker med kålstuing og poteter.
Kjøttkaker: 500 g kyllingkjøttdeig, 1 egg, 1ts salt, 1 ts pepper, 1/4 ts malt muskat, smør til steking.
Kålstuing: 3/4 hodekål, 1 ss smør, 3 ss hvetemel, 3 dl melk, 1/2 ts salt, 1/4 ts malt muskat.
Soyasaus eller buljong som smaksetter på brun saus. Poteter og tyttebærsyltetøy som tilbehør.

Kok poteter. Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør. Bruk den samme pannen til å lage sausen, ikke skyll pannen, her vil vi ha med all smak. Tilsett en god klatt smør og brun dette godt, ha så i 2 toppede ss hvetemel. Rør hele tiden så det ikke brenner seg. Spe ut med vann til ønsket konsistens ca 0,7 liter, smak til med salt og pepper. En skvett med soyasaus setter en ekstra god smak. Eventuelt en terning med kjøttbuljong. Legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke mens du lager kålstuing. Skjær kålen i litt store biter og kok så vidt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i melet og spe litt og litt med melk. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat. Server kyllingkjøttkakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Hva er dommen? Hjemmelaga kjøttkaker, med hjemmelaga saus, er godt. Jeg hadde litt løk i sausen, og litt mer krydder i kakene, og det ble en god middag. Likevel vil jeg nok si at jeg foretrekker skikkelig karbonadedeig. Jeg er ikke helt med på dette hvitt-kjøtt-hysteriet som herjer her i landet. Og selvfølgelig, kålstuingen er ikke på mamma's nivå, men den kan hjelpes litt på vei med en ekstra god dæsj smør!

1 kommentar:

  1. Morsomt prosjekt, håper du holder ut hele uka!

    SvarSlett