onsdag 6. april 2011

Gratinert blomkål- og brokkoliform

En del av gleden med å lage mat er å tenke ut hva jeg skal lage. Denne uken derimot er menyen forhåndsbestemt av Matfryd. Og når det samtidig er ekstra hektisk på jobben er akkurat dét faktisk ganske så deilig!



Dag 2: Gratinert blomkål- og brokkoliform
1 stk blomkål, 1 stk brokkoli, 200 g pølse i biter, 3 ss smør, 4 ss mel, 6 dl melk, 4 dl revet hvitost, nykvernet salt og pepper

Sett stekeovn på 250 grader. Rens og vask grønnsakene og del de opp i buketter. Kok bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La de renne av i et dørslag. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter, under omrøring. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet. Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene og pølsebitene i en ildfast form og hell gratineringssausen over. Dryss resten av osten over og gratiner retten i ovn på 250 grader i 5-10 minutter. 

Hvordan smakte det? Som forventet får jeg vel si. En bra middag som jeg kjenner igjen fra barndommen, en middag vi ikke har hatt på evigheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar