fredag 28. januar 2011

Elgburger

Perfekt helgemat! Vi fikk noen pakker elgkjøttdeig av noen venner, og det var aldri noen tvil om hva det skulle bli av det; Elgburger. Hjemmelaget burger er digg uansett om du lager det av vilt, lam eller ekte storfe, og det er bare å tilpasse dressing og tilbehør. F.eks. passer sopp, einebær, timian og trøfler perfekt til elg. Dessverre har jeg enda ikke skaffet meg et trøffelslott i Alba, så med "trøfler", refererer jeg til trøffelolje. Omtrent som å sammenligne King Oscar sardiner med fersk fisk, men som alle bestefedre vet, King Oscar sardiner har også sitt bruksområde.



Oppskrift på 4 store eller 8 små elgburgere

Burgere
400 g elgkjøttdeig
5-6 einebær
1 neve timian
1 egg
litt svart pepper
1 ss salt

Tilbehør
Salat (f.eks. crispi)
1/2 rødløk

Dressing
1/2 beger seterrømme
100 g sopp
3 dråper trøffelolje
1 neve timian
salt
pepper

Hamburger brød
Sånn kan det gjøres
Bland kjøttdeig, krydder og egg, og la stå en liten time. For å lage dressingen gjør du følgende; Stek sopp og avkjøl.  Finhakk timian og sopp, og bland med rømme, salt og pepper. Bland inn trøffelolje.


Hamburgerne stekes ca 4 min på hver side i stekepanna. Server med nybakte hamburgerbrød, trøffeloljedressing og det tilbehøret du liker. God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar