søndag 13. mars 2011

No-knead Pan Pizza

Tanken slo meg... Kan det funke? Pizza laget etter  no-knead prinsipper? Så jeg overtalte Marianne til at helgepizzaen skulle få en annen vri denne gangen. No regrets!



Dette er en pizza hvor fin tomatsaus og eksklusive skinker bør erstattes av kraftig, overdådig kjøttsaus og masse ost.

Oppskrift, no-knead pizzadeig
3 dl hvetemel
1,75 dl vann
1/6 pk fersk gjær
1 ss salt

Sånn kan det gjøres
Her er et forslag til en enkel kjøttsaus. I tillegg trenger du en god porsjon med ost. Deigen lages som et vanlig no-knead brød (se f.eks. her for tips) frem til steg 3;

1) Bland sammen ingrediensene til en klissete deig, dekk til og la stå 10-20 timer
2) Bruk godt med mel og form en bolle som får etterheve tildekket i 1-3 timer
3) Sleng deigen i en glovarm jerngryte. Ha over saus, ost og annet fyll, stek på 250 grader i 25 min med lokk, stek uten lokk i ytterligere 10 min.


Snurr film, og jekk en iskald øl, f.eks. en Trashy Blonde fra BrewDog!

2 kommentarer:

  1. Dette var jo bare så lur måte å lage pizza på. Må prøves. Fin blogg du har :)

    SvarSlett
  2. Snedig ja ikke sant!? Gøy å høre at bloggen faller i smak!

    SvarSlett