Oppskrift til 4
0,8 - 1,2 kg røyktsvinekam (uten eller med bein)
4 gulerøtter
1/2 blomkål
500 g mandelpoteter
Saus
0,5 dl kraft
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 skvett fløte
1/2 løk
200 g sopp (f.eks. traktkantarell)
Sånn kan det gjøres
Beinet har en fin 90 graders vinkel som gjør at svinekammen er enkel å skjære fra benet både før og etter, og uten at jeg har sterke meninger om hva som er best er det kanskje like greit å fjerne beinet før steking? Stek svinekammen i lasagneformen, med eller uten ben, sammen med gulerøtter i biter, mandelpoteter med skall og blomkål i buketter. Ha i vann så det dekker grønnsakene, dette danner utgangspunktet for sausen. Stek svinekammen i ca 1,5 timer på 130 grader, evt kan du bruke steketermometer, 70 grader er fint.
Når svinekammen er ferdigstekt lar du den hvile litt før den skjæres opp. Mens den hviler lager du sausen; Smelt smør, rør inn mel og spe gradvis med kraft. La det koke opp mellom hver gang du tilsetter mer væske så er du sikker på å unngå at det klumper seg eller skiller seg. Stek sopp og løk i biter, og ha dette i sausen. Da er søndagsmiddagen servert!
Resten av svinekammen ble til en fin mandagsmiddag; pasta med svinekam, blomkål og tomater, med saus basert på en sennepsvinagraitte.
Restemiddag - svinekampasta
Mmmmm, dette så godt ut!
SvarSlettPappa pleide å legge ringer av hermetisk annanas på toppen av steika, som karamelliserte seg der inne i ovnen.... fantastisk godt!
Therese
Oh yes, jeg er faktisk rimelig bra glad i hermetisk ananas, jeg vet det ikke er haut-cuisine, men jeg liker det!
SvarSlettDa e æ i full gang her, og glede mæ te middag:)
SvarSlettTakk for tipset;)
Kult! Håper det ble bra!
SvarSlettPrøver meg på denne! Ser godt ut, og enkelt å følge. Takk! Unni
SvarSlettDenne oppskriften var veldig god synes både min mann og jeg. Lenge siden vi har spist en så god saus.Takk 😊
SvarSlett