fredag 11. juni 2010

Første stopp; AlsaceColmar

På vei sørover stoppet vi i Colmar i Alsace for en "hviledag". Den dagen gikk til å utforske et knippe landsbyer sur la route des vins. Det fine med vinsmaking, foruten selve vinsmakingen, er at man får se områder og treffe mennesker som man ellers bare hadde sust forbi. Ingen snakker så stolt og lidenskaplig om sitt håndverk, sin historie og sine livsoppfatninger som en fransk vinbonde!

Vinmarkene går helt ned i landbygatene

Vi rakk å spise escargots (snegler), froskelår, kalv "cordon bleu", quiche d'Alsace, m.m. Og vi rakk å smake noen helt fantastiske viner. Ikke minst rakk vi å se oss om i det pittoreske området med de Hans- og Grethe aktige landsbyene.

Escargots

Jeg er en rieslingmann, men en god gewurtztraminer er heller ikke å forakte. Pinot gris gir også mer kvalitet i Alsace enn de fleste andre steder i verden.

Ribeauvillé

Alsace er et mekka for matvrak og vinsvin, og jeg skal definitivt tilbake for å utforske hele vinruten. Jeg har lyst til å besøke flere av de små, familiære foretakene som gjerne vil hevde at de lever ut et kall, et godt utgangspunkt for en interessant samtale!

Et lite familiedrevet foretak, alt under ett tak

Vi besøkte landsbyene Kaysersberg, Riquewihr, og Ribeauvillé, og smakte viner fra bl.a. middelsstore Salzmann-Thomann, enorme Dopff et Irion, og små produsenter som Jean Dietrich og Xavier Wymann. Sistnevnte holder til i Ribeauvillé, og er kanskje verdens koseligste mann?
-

Et lite utsalg i en annen kjeller

2 kommentarer:

 1. Hei Werner,

  Fin blogg. Liker når folk skriver om mat og vin! :-) Er du fortsatt i Alsace? Du får gi beskjed om du skulle trenger noen produsentanbefalinger på turen!

  Mvh Eirik

  SvarSlett
 2. Hei Eirik,

  Alsace er over for denne gang, nå er vi i sør - CnP og omliggende landsbyer for tur!! Hvis du har noen produsentanbefalinger for Alsace er jeg uansett veldig interessert. Jeg er fast bestemt på å dra tilbake for en skikkelig rundtur. Send meg gjerne en e-post!

  SvarSlett